Jump to content
Age of History 3
wbladew5

AoH2 Alternatif WW1 Sonu Senaryosu

Recommended Posts

Evet yine bu defa normal AoH2 için 1926 yılında başlayan Alternatif WW1 Sonu senaryosu yaptım. Efendim lütfen bunu ciddiye almayın. Eğlence amaçlı yapılmıştır.

Hikaye:1918 yılıyla beraber WW1 bitmişti. Fakat İtilaf devletleri (Amerika hariç) İttifak devletlerini bitirmelerine rağmen zayıflamıştı. Osmanlı'ya barış antlaşmasını sunulacakken Atatürk ve yandaşları sarayı basıp herkesi rehin aldı. İngiliz kralı ve Fransa lideri bir şey yapamadı. Ama yine de yeni Türk hükümeti Misak-ı Milli sınırlarına ulaşamadı. Rusya'da ise Kızıl Ordu'nun Kafkas ve Orta Asya'ya yaptığı saldırılar başarısız olmuştu. Bu yüzden Azerbaycan yok olmadı. Bunu gören diğer Kafkas Türkleri, Kızıl Ordu'nun güçsüz olduğunu düşünüp bağımsız oldular ve kendi devletlerini kurdular. Orta Asya'da ise Türkistan devleti kuruldu. Hedefi ise Çin Hükümeti'nden Doğu Türkistan'ı almaktı. İtalya'da ise WW1'de istenilen toprakların alınamaması, zayıf hükümet ve kötü ekonomi yüzünden Mussolini ve yandaşları darbe ile iktidar devrilip yerine Faşist bir hükümet kurulmuştu. Yeni kurulan Polonya hükümeti ise tam bağımsız olduk deyip tüm Lehleri tek bir çatı altında birleştirmeye karar verdi. Ancak 1919-1921 Leh-Sovyet savaşı onların sonu oldu ve Polonya toprakları Sovyetler, yeni kurulan Çekoslovakya ve Weimar Cumhuriyeti arasında paylaşıldı. Aynı şekilde Tuva Türkleri isyan edip Sovyet baskısından kurtuldu. Hindistan coğrafyasında ise isyanlar başarılı olmuş ve bağımsız 3 yeni devlet kurulmuştu. Bunlar Hindistan, Pakistan ve Myanmar idi. Beraber Nepal ve Bhutan'ı da yanlarına alıp bir ittifaklık antlaşması imzaladılar. Moğol hükümeti ise Sovyet baskısından kurtulamamış ve Sovyetlerle Komitern'i kurmak zorunda kalmıştı. Güneydoğu Asya'da ise Endonez ve Malez halkı isyanlarla İngilizleri ve Hollandalıları vatanlarından kovmayı başarmıştı.

Hikaye bu. Bakalım bu dünyada neler olacak?

Event yoktur. Hata olabilir. İyi oyunlar!

(Bu arada Conquerors için yapılan ama geliştirilmemiş bir senaryoyu geliştiriyorum şu anda. Yakında çıkacak. Şu an eventleri hazırlıyorum.)

preview.png

1622569554491tcchwmwf.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just now, wbladew5 said:

Bu şu demek, demek ki o medeniyet senin oyununda yok

bunun çözümü civilizations_editor klosörünü de rara eklemek :)

Edited by Orhan Eren GR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Age of History Games